ЛОШИЊ

Мали Лошињ е најголемото место на островот Лошињ, кое припаѓа на групата севернојадрански острови. Се наоѓа во заливот Аугуста. Лошињ е најпознатиот центар за спортски риболов на Јадранот. Посебна атракција се делфините кои живеат во водите околу островот.

Филтри