ХВАР

Островот Хвар припаѓа во среднодалматинските острови. Познат како остров со најмногу сончеви денови во годината. Населението покрај туризам се занимава и со лозарство. Најпознати туристички места на островот се градот  Хвар, Стари Град и Јелса.

Филтри