ЦРЕС

Црес е најголем и најдолг хрватски остров, лежи во северниот дел од Јадранот во Кварнерскиот залив. Црес долги години важеше за втор по големина остров на Јадранот, со повторно мерење се покажа дека за десетина квадратни метри е поголем од Крк. Најпознато место на самиот остров е градот Црес.

Филтри